Vegetarische oesterzwam schnitzel
Vegetarische oesterzwam schnitzel

Oesterzwammen zijn bij uitstek de beste padenstoelen om te marineren ze zijn niet te hard en nemen toch de marinade goed op zodat ze volop de smaak in zich opnemen.

Bij het bakken kunnen ze best wel wat hebben hitte hebben lekker als er een klein krokant laagje op komt.

Vegetarische oesterzwam schnitzel

Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 3 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Nederlands
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 2 stuks Oesterzwammen per persoon
  • Hermans marinade
  • Verse peterselie
  • Zeezout

Instructies
 

  • Leg de oesterzwammen in Hermans marinade voor minimaal 30 minuten
  • Breng de bakplaat, koekenpan of grill op temperatuur
  • Besprenkel de bodem met Hermans marinade
  • Leg de oesterzwammen in de pan of grill
  • Leg een platte deksel op de oesterzwammen of druk plat met een spatel
  • Draai na enkele minuten de oesterzwammen om en besprenkel nogmaals met Hermans marinade en bak de andere kant 2 á 3 minuten
  • Garneer de oesterzwammen met gesnipperde verse peterselie en wat zeezout naar smaak
  • Serveersuggestie: lekker met gebakken krielaardappeltjes en groente naar keuze
Trefwoord Vegetarisch

Bastiaan en Herman

Meer informatie over ons
Bekijk het hier!

Recente Recepten

Deel dit recept!