Groene asperges met gebakken aardappelen
Groene asperges zijn een van mijn vele favoriete groenten het feit dat ze meer smaak hebben door de fotosynthese dan de witte en daardoor het hele jaar te verkrijgen zijn maken het een ideale veelzijdige groenten. De combinatie van asperge met de marinade maakt dat je je vingers er bij af wilt likken.
Groene asperges met gebakken aardappelen
Voorbereidingstijd 1 uur uur
Bereidingstijd 2 minuten min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 2 personen
Ingrediënten
- 150 gram Groene asperges
- Hermans marinade
- Zeezout
- Peper
Instructies
- Schil de onderkant (2cm) van de asperge en snij onderste stukje 0.5 cm af
- Breng water aan de kook en 1 min koken en laat afkoelen
- Leg de asperges in Herman’s marinade (60 min)
- Breng de bakplaat, koekenpan of grill op temperatuur
- Bak of grill de asperges en besprenkel tijdens bakken geregeld met Herman’s marinade
- Heerlijk met stevig gekookte aardappel, boter jus en gekookt ei (ook plakje gekookte ham is een traktatie)
Notities
TAPAS. De groene asperges bereiden als bovenstaand en in stukjes snijden. Besprenkel het extra met de marinade en serveer in bakje of op plankje als tapas
Trefwoord Aardappelen, Asperges, Hermans marinade
Bastiaan en Herman
Meer informatie over ons
Bekijk het hier!
Recente Recepten
Groente shaslick Hermano – vegano
6 april 2023
Winterse knolselderij bloemkoolspies
6 april 2023
Komkommer/tomaten spiesje
6 april 2023