Groene asperges met gebakken aardappelen
Groene asperges met gebakken aardappelen

Groene asperges zijn een van mijn vele favoriete groenten het feit dat ze meer smaak hebben door de fotosynthese dan de witte en daardoor het hele jaar te verkrijgen zijn maken het een ideale veelzijdige groenten. De combinatie van asperge met de marinade maakt dat je je vingers er bij af wilt likken.

Groene asperges met gebakken aardappelen

Groene asperges met gebakken aardappelen

Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 2 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram Groene asperges
  • Hermans marinade
  • Zeezout
  • Peper

Instructies
 

  • Schil de onderkant (2cm) van de asperge en snij onderste stukje 0.5 cm af
  • Breng water aan de kook en 1 min koken en laat afkoelen
  • Leg de asperges in Herman’s marinade (60 min)
  • Breng de bakplaat, koekenpan of grill op temperatuur
  • Bak of grill de asperges en besprenkel tijdens bakken geregeld met Herman’s marinade
  • Heerlijk met stevig gekookte aardappel, boter jus en gekookt ei (ook plakje gekookte ham is een traktatie)

Notities

TAPAS. De groene asperges bereiden als bovenstaand en in stukjes snijden. Besprenkel het extra met de marinade en serveer in bakje of op plankje als tapas
Trefwoord Aardappelen, Asperges, Hermans marinade

Bastiaan en Herman

Meer informatie over ons
Bekijk het hier!

Recente Recepten

Deel dit recept!